Ik ben GEK op pasta en vind het erg leuk om allerlei pastasauzen uit te proberen.
De volgende wil ik graag met jullie delen omdat die YUMMIE is..
Pastasaus met aubergine en ansjovis
Nodig:
Aubergine in plakken gesneden
2 uien gesneden
flinke hoeveelheid verse peterselie gesneden
knoflook
gepelde tomaten (of uit een blikkie óf zelf kort gekookt en gepeld)
evt tomatenpuree
Ansjovis (met sardientjes, zoals op de foto, is het ook lekker)
allerlei kruiden die je zelf lekker vind (koreander, thijm, oregano)
zout
olie
Werkwijze:
Plakken aubergine aan beide kanten goed bakken en als ze bruinig zijn uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. Uitjes in dezelfde pan doen en fruiten met olie, knoflook erbij, plakken aubergine weer terug in de pan, peterselie erbij, tomaten erbij en dan de ansjovis erbij. En dan op een LAAG vuurtje/pitje/electriekje laten sudderen. Dat sudderen kan wel uren duren. De saus is klaar als de aubergine en ansjovis helemaal “opgelost” zijn. Ondertussen kan je er naar smaak net zoveel kruiden bij mikken als je wilt.
Vóór het sudderen |
Bon apetito!